701 ENDURO 2017
The perfect combination

Met de mogelijkheid om stedelijke omgevingen en verraderlijke offroad-terrein met een onverstoorbare zelfbeheersing te bedwingen, bereikt de 701 ENDURO het volgende niveau aan veelzijdigheid. De 701 ENDURO, afkomstig van een stamboom die decennia lang het enduro-wereld-kampioenschap heeft weten te winnen en gekruist met meer dan een eeuw aan motorfietskennis, combineert hoge prestaties met typisch Zweedse functionaliteit in een stijlvol en modern design.

Eigenschappen & voordelen

Frame
Het lichtgewicht buizenframe is gemaakt van hoogwaardig chroom-molybdeenstaal zodat een nauwkeurige handling is verzekerd en de rijder profiteert van volledig vertrouwen in de motor. Er wordt gedetailleerde feedback aan de berijder gegeven dankzij een nauwkeurig berekende torsiestijfheid en flexibiliteit in lengterichting.
Polyamide achtersubframe en tank
Het zelfdragende achtersubframe met geïntegreerde 13 liter-brandstoftank is perfect gepositioneerd voor een optimale gewichtsverdeling. De enkelvoudige constructie, geproduceerd in een thermoplastisch rotatiegietproces, weegt slechts 5,2 kg en is gemaakt van hoogwaardig polyamide.
Aluminium achterbrug
Een maximale precisie en een extreem laag gewicht van slechts 3,9 kg zijn gegarandeerd door het niet toepassen van laswerk in de enkeldelige constructie van de aluminium zwaartekracht-gegoten achterbrug.
WP-vering (voor)
WP Performance Systems heeft speciaal voor de 701 ENDURO een 4CS-voorvork met gesloten patroon ontwikkeld. De vier-kamervork heeft verbeterde dempingseigenschappen en is ook lichter dan een conventionele upside-down voorvork. Zoals bij alle 4CS-vorken van WP kunnen de klikinstellingen gemakkelijk en snel worden aangepast via de knoppen op de bovenkant van de vorkbuizen.
WP-vering (achter)
De geavanceerde achterschokdemper van WP Performance Systems heeft een volledig instelbare compressie en rebound (uitgaande demping). In combinatie met een linksysteem dat speciaal is afgestemd op offroad gebruik en een achterwiel met een veerweg van 275 mm, verzekert dit systeem onovertroffen all-terrain eigenschappen.
Motor
De vloeistofgekoelde eencilindermotor met enkelvoudige bovenliggende nok biedt het nieuwste op het gebied van ontwerp en elektronische technologie. Een uitstekend maximaal vermogen van 55 kW (74 pk) bij 8.000 tpm en een koppel van 71 Nm bij 6.750 toeren per minuut laat bij de berijder geen enkele twijfel bestaan over het vermogen dat in deze lichtgewicht eenheid zit opgesloten.
Cilinderkop
Het compacte ontwerp van de cilinderkop met vier kleppen en enkele bovenliggende nokkenas is voorzien van 42 mm inlaatkleppen en 34 mm uitlaatkleppen, die worden bediend door robuuste tuimelaars en zodoende staan voor een nauwkeurige timing bij een hoog motortoerental. Dit resulteert in een verhoging van het maximum toerental tot 9000 tpm. De ontsteking vindt plaats via een dubbele bougie, elk met een onafhankelijke regeling van het ontstekingsmoment voor een optimale brandstofverbranding in de grote verbrandingskamer. Een verfijnd motorgedrag en een optimale vermogensafgifte zijn het resultaat.
Elektronisch geregelde gasklep
Het elektronische Keihin-brandstofinjectiesysteem is voorzien van een 50 mm-gasklephuis zonder mechanische koppeling met de gashendel. Als de berijder de gashendel open of dicht draait, wordt de gasklep elektronisch aangestuurd door het motormanagementsysteem (EMS). Het motormanagementsysteem vergelijkt continu de motorparameters met de sensorgegevens en past de gasklep dienovereenkomstig aan, wat resulteert in een perfecte vermogensafgifte en gasrespons.
Versnellingsbak
Een lichtgewicht 6-versnellingsbak met soepel en precies schakelen geeft berijders perfecte controle en zelfvertrouwen, zelfs onder extreme omstandigheden.
Carrosserie
Innovatieve carrosserie met een lange zadel dat over de radiatorbeschermers heen valt en functionele ribbels bevat om de grip onder alle omstandigheden te verbeteren. De carrosserie van de 701, die strak om de motor en het frame sluit, is ergonomisch ontworpen om het lichaam van de berijder te laten aansluiten op de motorfiets, voor een perfecte harmonie tussen mens en machine en een totale beheersing in alle rijsituaties.
CNC-gefreesde kroonplaten
Net als de andere belangrijke onderdelen van het chassis hebben de geanodiseerde CNC-gefreesde kroonplaten een nauwkeurig ontworpen buiging waardoor de vorkpoten onder spanning kunnen buigen. Dit geeft de rijder meer gevoel bij het remmen en op hobbelig terrein.
Hydraulische Magura-koppeling
Licht gevoel met een perfecte koppelingsmodulatie.
Geschikt voor A2-rijbewijs
Met de specifieke A2-motor-map die het vermogen beperkt tot 30 kW, is de 701 Enduro geschikt voor houders van het A2-rijbewijs die echte wereldreizigers willen worden.
Wielen
Zwarte DID-velgen gemaakt van een sterke aluminiumlegering en gecombineerd met zilveren nippels verlenen een agressieve en moderne look aan de 701 Enduro. De offroad-mogelijkheden van de 701 Enduro worden onderstreept door de wielmaten: 21" voor en 18" achter.
Resonantiekamer aan inlaatzijde
Op het gasklephuis bevindt zich aan de inlaatzijde een resonantiekamer die de beweging van de inlaatlucht verbetert en zorgt voor een verbetering van de gasrespons en het rijgedrag, met name direct bij het opendraaien van het gas.
Remmen
De nieuwste ABS-technologie van Bosch biedt een geavanceerd kader voor offroad-omstandigheden en wordt gecombineerd met hoogwaardige remmen van Brembo: een zwevende remklauw met twee zuigers en een schijf voor, en een remklauw met enkele zuiger en schijf achter (beide zwevende schijven met respectievelijk een diameter van 300 mm en 240 mm). De perfect geplaatste bedieningselementen zorgen voor een optimaal gevoel en balans onder alle omstandigheden.
Slipkoppeling
De APTC (Adler Power Torque Clutch, torsiekoppeling) van Adler zorgt voor hogere snelheden bij het ingaan en verlaten van bochten of hoeken door het maximaliseren van de grip van het achterwiel bij hoge acceleratie en door het voorkomen van instabiliteit en springen van het achterwiel bij hard remmen in een bocht. De berijder beschikt zo over maximale controle en een perfecte terugschakeling.

Technische specificaties

Motor

 • Bouwwijze Eencilinder viertaktmotor
 • Cilinderinhoud 692.7 cm³
 • Boring 105 mm
 • Starter Elektrische starter
 • Versnellingsbak 6 versnellingen
 • Primaire overbrenging 36:79
 • Eindoverbrenging 15:45
 • Koppeling APTC(TM)-slipperkoppeling, hydraulisch bediend
 • EMS Keihin-EMS met RBW, dubbele ontsteking
 • CO2 emissions 98 g/km
 • Fuel consumption 4.21 l/100 km

Chassis

 • Bouwwijze frame Chroom-molybdeen stalen trellisframe, gepoedercoat
 • Voorvering WP-USD Ø 48 mm 4CS Closed Cartridge
 • Achtervering WP-monoschokdemper met Pro-Lever linksysteem
 • Veerweg voor 275 mm
 • Veerweg achter 275 mm
 • Voorrem Brembo zwevende tweezuigerremklauw met schijf
 • Achterrem Brembo zwevend gemonteerde enkelzuigerremklauw met schijf
 • Diameter remschijf achter 240 mm
 • Balhoofdhoek 63 °
 • Wielbasis 1504 ± 15 mm
 • Bodemvrijheid 280 mm
 • Zithoogte 910 mm
 • Tankinhoud, ca. 13 l