SVARTPILEN 401 2018

€6 595,00

Rediscover your urban environment

De SVARTPILEN 401 is een vooruitstrevende, stoere motor met een tijdloze uitstraling, ontworpen om alle uitdagingen van een verkenningstocht door de stad aan te kunnen. Deze motor is geïnspireerd door het baanbrekende erfgoed van Husqvarna Motorcycles, maar is vooral op de toekomst gericht: de innovaties leiden de toekomst van motorrijden in een hele nieuwe richting. Met dit individualistische en technisch vooruitstrevende totaalpakket ben je in het bezit van een unieke en speciale motor. Je kunt dan ook altijd volop van je ritten genieten.

Uitlaat en hitteschild
Het uitlaatsysteem van de SVARTPILEN 401 is tweedelig: een stalen voordemper en een aluminium einddemper met een matzwarte finish. De demper heeft tevens een standaardhitteschild dat goed past bij het robuuste design van de motor. Bovendien voldoet de SVARTPILEN 401 aan strenge emissienormen.
Motor en versnellingsbak
De SVARTPILEN 401 wordt aangedreven door een moderne 375 cc eencilindermotor die opmerkelijk compact is. Met een koppel van 37 Nm van onderuit het toerentalbereik en een 6-versnellingsbak is dit de perfecte stadsmotor. De elektronische brandstofinjectie wordt bediend door een ride-by-wire systeem en staat garant voor pittig, maar subtiel en controleerbaar vermogen bij een laag brandstofverbruik. Met een piek van 32 kW (44 pk) is de SVARTPILEN 401 geschikt voor bestuurders met een A2-rijbewijs. Tegelijkertijd zorgt de lichtgewicht constructie voor een ideale vermogen-gewichtsverhouding waardoor ook meer ervaren rijders goed aan hun trekken komen.
Remmen
De SVARTPILEN 401 is uitgerust met hydraulische, volgens de hoogste normen gefabriceerde ByBre schijfremklauwen, die in combinatie met geperforeerde stalen schijven (320 mm voor en 230 mm achter) garant staan voor controleerbaar en zelfverzekerd remvermogen.De SVARTPILEN 401 beschikt tevens over een geavanceerd Bosch ABS-systeem waardoor onder de meest uiteenlopende remomstandigheden maximale veiligheid wordt gegarandeerd. Voor meer ervaren rijders kan deze functie helemaal worden uitgeschakeld.
Vering
De vering van de SVARTPILEN 401 wordt geproduceerd door WP Performance Systems en voldoet aan strenge normen, zodat topkwaliteit en vakmanschap zijn verzekerd. Aan de voorzijde heeft de motor een 43 mm open cartridge voorvork, en achter is een progressieve vering direct verbonden met de achterbrug. De topkwaliteit onderdelen staan garant voor een dynamisch rijgedrag in druk stadsverkeer.
Uiterlijk
Het ontwerpidee voor de SVARTPILEN 401 was alle onnodige opsmuk weglaten en een simpele, progressieve mix creëren van modern denken en klassiek design. Deze manier van denken is synoniem voor het Zweedse erfgoed van Husqvarna Motorcycles en is duidelijk zichtbaar bij de SVARTPILEN 401. Het lichtgewicht en smalle plaatwerk is aangepast aan het progressieve design van de SVARTPILEN 401 en maakt op intelligente wijze een vloeiende rijstijl mogelijk. De zwarte kleurstelling, noppenbanden en beschermende onderdelen geven de motor een robuuste uitstraling die perfect past bij het onderzoekende karakter van deze stadsmotor.
Wielen
Een andere designhoogtepunt van de SVARTPILEN 401 wordt gevormd door de 17" spaakwielen. Deze wielen spelen een belangrijke rol voor het karakter van de SVARTPILEN 401. Ze hebben een unieke stijl en zijn zeer robuust, voor een optimale betrouwbaarheid op onvoorspelbaar en uitdagend stadsterrein.
Bediening en kroonplaat
Het stuur en de stuurverhogers in offroadstijl zijn bevestigd op een stijlvolle kroonplaat van gesmeed aluminium en vormen het hart van de bediening van de SVARTPILEN 401. Passend bij de minimalistische look-and-feel van het SIMPLE.PROGRESSIVE. design wordt de bediening niet belemmerd door verhullende kuipdelen en omvat deze enkel een digitaal display met de noodzakelijk informatie.
Verlichting
De voor- en achterverlichting van de SVARTPILEN 401 maakt deel uit van het unieke design dat deze motor definieert. Door toepassing van de nieuwste LED-technologieën is de verlichting niet alleen wezenlijk voor het design, maar ook van essentieel belang voor de zichtbaarheid en veiligheid.
Zadel
Het zadel van de SVARTPILEN 401 is gemaakt van topkwaliteit foam en MOKKA leder, bovendien is het ondanks zijn gereduceerde vormgeving uiterst comfortabel voor de rijder. Het zadel dat vanaf het midden van het plaatwerk naadloos doorloopt en boven het achterwiel zweeft, completeert het tijdloze ontwerp en de unieke rijervaring van SVARTPILEN 401.
Tank en vuldop
De gegoten aluminium vuldop is voorzien van het Husqvarna Motorcycles logo als teken van premium kwaliteit – bescheiden en tegelijkertijd stoer op de brandstoftank. De tank van de SVARTPILEN 401 is voorzien van een standaardbagagerek waarop lichte bagage kan worden bevestigd voor extra rijcomfort en waardoor de ruige look van deze motor nog eens extra wordt onderstreept.

Technische specificaties

Motor

Bouwwijze
Eencilinder viertaktmotor
Cilinderinhoud
373.2 cm³
Boring
89 mm
Slag
60 mm
Vermogen in kW
32 kW
Starter
Elektrische starter
Smering
Wet-sump
Versnellingsbak
6 versnellingen
Primaire overbrenging
30:80
Eindoverbrenging
15:45
Koeling
Vloeistofkoeling
Koppeling
PASC™ antihopping-koppeling, mechanisch bediend
EMS
Bosch-EMS

Chassis

Bouwwijze frame
Vakwerkbuizenframe, gepoedercoat
Voorvering
WP Upside-Down Ø 43 mm
Achtervering
WP-monoschokdemper
Veerweg voor
142 mm
Veerweg achter
150 mm
Voorrem
Vaste, radiaal gemonteerde vierzuiggerremklauw met schijf
Achterrem
Zwevend gemonteerde enkelzuigerremklauw met schijf
Diameter remschijf voor
320 mm
Diameter remschijf achter
230 mm
ABS
Bosch 9M+ tweekanaals ABS (uitschakelbaar)
Ketting
X-ring 5/8 x 1/4"
Balhoofdhoek
65 °
Wielbasis
1357 ± 15.5 mm
Bodemvrijheid
170 mm
Zithoogte
835 mm
Tankinhoud, ca.
9.5 l
Gewicht zonder brandstof
150 kg

Kleding

LEEFTIJDSLOZE STIJL

De nieuwe collectie topkleding van Husqvarna Motorcycles is gemaakt voor die momenten waarop je avontuurlijke geest je overhaalt om je eigen stad verder te gaan verkennen.