FC 450 ROCKSTAR EDITION 2019
DOMINANT FORCE

De FC 450 ROCKSTAR EDITION is een motor die gebouwd is voor topprestaties. Dit opwindende model ter ere van de succesvolle samenwerking tussen Rockstar Energy en Husqvarna zal de basis vormen voor de officiële Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing-wedstrijdmotor waarop Jason Anderson gaat deelnemen aan het AMA Supercross Championship 2019.

€11 390,00*

Features and Benefits

Cilinderkop
De SOHC-cilinderkop is ongelooflijk compact en licht met een nokkenas die zich zo dicht mogelijk bij het zwaartepunt bevindt, wat het rijgedrag aanzienlijk verbetert, terwijl zijn kortere klepafstelling het vermogen en de reactietijd onderin verbetert. Het nieuwe, geoptimaliseerde tuimelaarontwerp biedt een verhoogde stijfheid en minder inertie op zowel in- als uitlaat.
FMF-uitlaatsysteem
De Factory 4.1 RCT-demper biedt zowel intern als extern de nieuwste FMF Resonance Chamber Technology™ en is voorzien van een blauw geanodiseerde titanium demperlichaam met een eindkap van koolstofvezel. Ook is de demper in zijn geheel een stuk korter en daardoor minder gevoelig voor schade. Bovendien is hij dichter bij de motor gepositioneerd om zo de massa te centraliseren. De Factory 4.1 RCT is volledig van materialen vervaardigd die aan zeer strenge specificaties voldoen (en bijvoorbeeld ook worden toegepast in de ruimtevaart) en wordt voor 100% geproduceerd in de FMF-fabriek in Zuid-Californië.
Zuiger en drijfstang
Op basis van de geavanceerde technologie die door de Husqvarna-motorsportafdeling is ontwikkeld, wordt er een nieuwe CP-gesmede box-in-box-zuiger toegepast. Deze is voorzien van een hard-geanodiseerde compressie-ringgroef met een geoptimaliseerd nok- en cilinderprofiel. De nieuwe Pankl-drijfstang heeft een bus aan de zuigerzijde die de wrijving op de verbindingspen vermindert, wat resulteert in het hoogst haalbare niveau aan vermogen en betrouwbaarheid.
Carbon subframe
Het composietsubframe is een uniek ontwerp van Husqvarna en het resultaat van baanbrekende, innovatieve technieken. Het uit 70% polyamide en 30% carbonvezel bestaande tweedelige subframe weegt net iets meer dan één kilo. Bij het ontwerp is niet alleen aan robuustheid gedacht, maar ook aan perfecte stijfheid, om zo een optimale hantering en veel rijgemak te garanderen.
Brembo remmen
De toonaangevende Brembo-remklauwen en bedieningselementen staan garant voor uitzonderlijk goede remprestaties. De 260 mm zwevende remschijf voor en 220 mm dichte remschijf achter zorgen voor een onovertroffen remkracht voor optimaal vertrouwen onder alle omstandigheden. Een standaard gemonteerde schijfbeschermer voor beschermt de remschijf tegen mogelijk schade.
CNC-gefreesde kroonplaten
De Factory CNC-gefreesde kroonplaten van hoogwaardig aluminium staan borg voor een optimaal afgestemde stijfheid van de stuurstang, een perfecte uitlijning van de vorkbuizen en nauwkeurige afmetingen van de kroonplaten zonder dat de buitenste vorkbuis ovaal wordt, wat een zeer directe en soepele werking van de voorvork garandeert. De eenvoudige offsetverstelling van 20 of 22 mm zorgt voor een altijd optimaal rijgedrag.
Hydraulische Magura-koppeling
Het hoogwaardige Magura-koppelingssysteem van Duitse makelij garandeert een gelijkmatige slijtage, een bijna onderhoudsvrije werking en een perfecte modulatie in alle omstandigheden. Dit betekent dat de speling constant wordt gecompenseerd, zodat het drukpunt en de werking van de koppeling onder koude of warme omstandigheden en in de loop der tijd identiek blijven.
Lichtgewicht frame
Het hydrogevormde, lasergesneden en robotgelaste frame is vakkundig samengesteld om de specifiek voor de lengte- en torsiebuiging berekende parameters in toom te houden en biedt een grotere stijfheid, wat resulteert in een betere terugkoppeling naar de berijder, een verbeterde energieabsorptie en meer stabiliteit. Het frame is afgewerkt met een hoogwaardige zwarte poedercoating en een met carbonvezels versterkte motorbeschermer. In combinatie met de standaard gemonteerde framebeschermers wordt zo een uitstekende bescherming en duurzaamheid gegarandeerd.
Functioneel plaatwerk
De FC 450 Rockstar Edition heeft een carrosserie die het perfecte voorbeeld is van de vooruitstrevende designrichting die Husqvarna Motorcycles voor zijn offroad-motoren is ingeslagen. De ergonomische eigenschappen zijn gefinetuned voor optimaal gemak en controle, zodat motorrijders lang op het hoogste niveau kunnen presteren. De zadellijn en -bekleding met hoge grip zorgen voor superieur gemak en controle onder alle omstandigheden.
WP XACT
De 48 mm split air-voorvork is voorzien van vering met een luchtcapsule en een oliedrukkamer, voor een progressieve en constante vering. De demping is gemakkelijk instelbaar via één enkele luchtdrukklep voor de voorbelasting (op de linkerpoot) en een gemakkelijk toegankelijke klikker om de demping met 30 klikken aan te passen (op de rechterpoot). Bovendien wordt de luchtpomp om de luchtdruk in de vork te regelen, standaard meegeleverd. Eveneens standaard op de FC 450 Rockstar Edition is het mechanische holeshot-systeem. Dit drukt bij de start de voorvorken in en minimaliseert het omhoogkomen van het voorwiel.
Pro Taper-stuur
Het nieuwe Pro Taper-stuur is ongeëvenaard in functie en stijl. Het volgens strenge normen vervaardigde Pro Taper-stuur heeft een toonaangevende vermoeidheidsweerstand in combinatie met een minimaal gewicht. De stuurbocht verhoogt het gemak nog meer door het drukpunt op de handen van de berijder te verbeteren.
Factory-wielenset
Geanodiseerde D.I.D. De DirtStar-velgen passen mooi bij de geanodiseerde, volledig gefreesde naven voor een maximale gewichtsbesparing, een geoptimaliseerd rijgedrag en een goede stabiliteit op uitdagend terrein. Het ontwerp met 36 spaken wordt gekenmerkt door geanodiseerde aluminium spaaknippels voor nog meer gewichtsbesparing met een zo hoog mogelijke duurzaamheid.
Map-schakelaar
De map-keuzeschakelaar is geoptimaliseerd voor gebruiksgemak. Hij maakt het mogelijk te schakelen tussen twee motorinstellingen, regelt de launch control en activeert de traction control-functie. De traction control-functie werkt door de bediening van het gas door de berijder te analyseren, evenals de snelheid waarmee het toerental toeneemt. Als het toerental te snel toeneemt, detecteert het systeem een verlies aan grip en wordt de hoeveelheid vermogen op het achterwiel teruggebracht om zo maximale tractie te bieden.
44 mm gasklephuis
De FC 450 Rockstar Edition is uitgerust met een 44 mm Keihin-gasklephuis. De plaatsing van de injector is afgestemd op de meest efficiënte stroom naar de verbrandingskamer. Om een optimale gasrespons te garanderen, is de gashendelkabel bovendien direct op de gasklep bevestigd, zonder extra verbindingen, om zo de reactie van de hendel te verbeteren en een directer rijgevoel te bieden.
Elektrische start en Li-ion-accu
Profiteer van het gemak van het elektrische startsysteem van de FC 450, dat nu is uitgerust met een lichte 2,0 Ah Li-ion-accu van de jongste generatie. Deze Li-ion-accu is ongeveer 1 kg lichter dan een conventionele loodaccu en biedt het gemak van elektrisch starten bij een zo laag mogelijk gewicht.

Technical Specs

Engine

 • Cilinderinhoud 449.9 cm³
 • Bouwwijze Eencilinder viertaktmotor
 • Boring 95 mm
 • Slag 63.4 mm
 • Starter Elektrische starter
 • Versnellingsbak 5 versnellingen
 • Koppeling Meervoudige DDS-plaatkoppeling in oliebad, hydraulisch systeem van Magura
 • EMS Keihin-EMS

Chassis

 • Bouwwijze frame Ruggengraatfame 25CrMo4-staal
 • Voorvering WP-USD, AER 48, Ø 48 mm
 • Achtervering WP-monoschokdemper met linksysteem
 • Veerweg voor 310 mm
 • Veerweg achter 300 mm
 • Voorrem Schijfrem
 • Achterrem Schijfrem
 • Diameter remschijf voor 260 mm
 • Diameter remschijf achter 220 mm
 • Ketting 5/8 x 1/4"
 • Balhoofdhoek 63.9 °
 • Bodemvrijheid 370 mm
 • Zithoogte 950 mm
 • Tankinhoud, ca. 7 l
 • Gewicht zonder brandstof 101 kg