Hej LISSABON

by Danielle Penberthy URBAN EXPLORER en ONDERNEMER

Eén enkele dag lang zag Danielle Penberthy de wereld vanuit een geheel nieuw perspectief - een totaal meeslepende ervaring waar elke tweewielige urban explorer van droomt. Een welkome gelegenheid om de bekendheid van haar woonplaats LA in te ruilen voor de historische straten van Lissabon, en haar trouwe SVARTPILEN 401 voor een nog krachtigere SVARTPILEN 701.

EEN BEETJE PERSPECTIEF 

Voor Danielle, oorspronkelijk afkomstig uit Pittsburgh, Pennsylvania, heeft de gewaagde stap naar de andere kant van het continent en een volledige opfrisbeurt van het profiel allerlei nieuwe mogelijkheden geopend. In de wereld van de sociale media staat ze bekend als 'Blonde Danny'. Tegenwoordig woont ze in LA, waar ze haar passie voor motorrijden naar hartenlust kan botvieren. Ze is altijd al geïnteresseerd geweest in auto's, van jongs af aan al, en nu, als het een motor en veel stijl heeft, móet het gewoon met de wereld worden gedeeld.

Van je passie je beroep maken is ieders droom en Danny heeft het geluk gehad dit te kunnen doen. Ze heeft de kans gekregen om samen te werken met een aantal van de beste dealers in de VS, waar ze sociale media en websites beheerde, evenementen coördineerde en onlangs zelfs een van de grootste autoshows in Californië, SupercarShowOC.com, heeft gerebrand. Haar leven online heeft haar de kans gegeven om in haar nieuwe rol met het merk Husqvarna Motorcycles door de straten van Lissabon te zwerven.

EEN GEHEEL NIEUW PERSPECTIEF

Er is geen eenvoudige manier om de ongelooflijke sensatie die het motorrijden biedt ten volle te begrijpen - je moet gewoon op de motor gaan zitten en het zelf ervaren. Het is alsof je een heel nieuw universum binnentreedt en wordt voortgedreven door nieuwsgierigheid, je moet wel ontdekken waar het je allemaal brengt. Nou, Danny heeft niet alleen de kans gekregen om een beetje meer te ontdekken, maar ook om het allemaal vanuit een heel ander perspectief te bekijken. 

HET EMOTIONELE PERSPECTIEF 

In een nieuwe stad, op een nieuwe motorfiets en met de schijnwerpers vol op haar gericht, kunnen we gerust stellen dat er beetje nervositeit in de lucht hing. Maar terwijl de dopamine door het lichaam wordt gepompt, werd stress verdrongen door opwinding, en met de eerste draai aan de gashendel verdwijnt het laatste restje angst. Jetlag of geen jetlag, de eerste adrenalinestoot was alle energie die ze nodig had om aan onze stedelijke ontdekkingsreis te beginnen. 

EEN INTERESSANT PERSPECTIEF

Grote steden als Parijs, Londen en Rome zijn hotspots voor internationale reizigers, maar Europa zit vol verborgen juweeltjes en Lissabon is er daar zeker een van. Het is een stad die moeiteloos traditioneel erfgoed met opvallend modernisme en vooruitstrevend denken combineert. Het is er vol van charismatische mensen, levendige straatkunst, ongelooflijke bestratingsontwerpen en Azulejo - de naam die aan het beschilderde geglazuurde keramische tegelwerk wordt gegeven dat overal in Portugal en zijn voormalige koloniën kan worden aangetroffen. 

Op een motor door de straten van Lissabon rijden is een geweldige manier om een aantal ongelooflijke staaltjes Lissabonner straatkunst te zien. Dit is niet langer alleen een vorm van anarchistische rebellie, want vandaag de dag helpt straatkunst om de stemming te veranderen in steden in heel Europa. Gerenommeerde creatievelingen als Pichi & Avo, maar ook Ericailane, die de oversized graffitikrokodil genaamd Crocodile Tears schilderde, hebben geholpen om deze ongelooflijke stad opnieuw te definiëren. Als we het kenmerkende kunstwerk van Millo tegenkomen, worden we eraan herinnerd hoe handig het is om de stad op twee wielen te kunnen verkennen. Gewoon stoppen, eraf klimmen en van de gelegenheid gebruik maken om alles op je in te laten werken. 

Danny baande zich moeiteloos een weg door de smalle en soms archaïsche straten van Lissabon, genietend van de kracht en wendbaarheid die ze tot haar beschikking had. Terwijl we veel van de belangrijkste toeristische attracties links lieten liggen, op zoek naar dat unieke stadsperspectief, werd het duidelijk dat Danny het al rijdende meteen snapte. 

„Mezelf in situaties plaatsen waar ik nog nooit eerder ben geweest, is iets wat ik graag doe. Ik krijg er een stoot adrenaline van.“

Danielle Penberthy

HET INNERLIJK PERSPECTIEF

Nadat we de muren hadden bekeken die deze stedelijke speeltuin vormgeven, besloten we om er dieper in te duiken om een en ander van dichterbij te bekijken. Op zoek naar een echte smaak van Lissabon, stopten we bij Restaurante Beira Alta voor een stevige dosis cafeïne om ons op te peppen voor een middagje verdere verkenning. Want uiteindelijk, als je in de stad vertoeft die ooit de thuishaven was van de grootste ontdekkingsreizigers ter wereld, zoals Vasco da Gama, Magellan en prins Hendrik de Zeevaarder, is het onvermijdelijk dat je die inspiratie voelt. Voor deze grote ontdekkingsreizigers was de zee de ultieme grens en we wilden hetzelfde uitzicht beleven dat hen zoveel jaren eerder inspireerde. 

EEN DIEPER PERSPECTIEF

Lissabon is de enige Europese hoofdstad waar de zon in zee ondergaat en dit wilden we natuurlijk dolgraag zien. Na een korte rit de stad uit kwamen we aan bij het strand van Praia da Adraga. Hoewel zwemkleding en een badhanddoek misschien een geschikter tenue zouden zijn geweest, bood een stop bij de oceaan ons de kans om uit te rusten en een waarachtig epische dag te overpeinzen. 

Starend naar de Atlantische Oceaan, kon Danny zich voorstellen dat zich ergens in de verte het continent lag dat ze haar thuis noemt. Het was een lange reis geweest en toen ze nadacht over waar ze de afgelopen twee dagen vandaan is gekomen, denk ik dat het voor haar ook een kans was om na te denken over hoeveel ze heeft bereikt. Er wordt vaak gezegd dat het leven de dapperen helpt, en terwijl ze haar eerste dag in Europa afsluit, kan je gerust stellen dat haar onbevreesde hart zeker zijn vruchten afwerpt. 

EEN LAATSTE PERSPECTIEF

Vol lof over de tweewieler waarop ze mocht rijden, was Danny blij dat ze nog een paar dagen van gelukzaligheid op de motor in het verschiet had. Tijdens de wereldwijde mediapresentatie van de SVARTPILEN 701 zou ze de mogelijkheid hebben om mee te rijden en haar perspectief te delen met journalisten van over de hele wereld. 

Met een helm op en haar gouden lokken wapperend in de wind wordt Danielle 'Blonde Danny'. Een dappere en vastberaden jonge vrouw die haar stempel op de wereld wilde drukken. Een passende gelijkenis met de SVARTPILEN 701, een motorfiets die zijn stempel wil drukken op degenen die hun passie voor motorrijden nieuw leven willen inblazen. 

Danielle Penberthy deed online mee aan de 'ambassadeurswedstrijd' van Husqvarna Motorcycles en werd als winnaar gekozen uit tal van kandidaten uit alle uithoeken van de wereld. Ze geniet nu op de SVARTPILEN 401 vanuit een nieuw perspectief van haar wereld. 

London

Orlando Bloom

Lees het verhaal en ontdek de reden waarom hij gepassioneerd is over motoren

?

Please choose your bike

?

Please choose your bike