SVARTPILEN 401 2020

€5 749,00*

URBAN EXPLORER

De SVARTPILEN 401 komt niet met smoesjes aanzetten voor zijn robuuste uitstraling. Het is per definitie een motor die zich thuis voelt aan de rand van de speeltuin die de grote stad is, waar het wegdek vaak verre van perfect is. Dit is een ware ontdekkingsreiziger die zijn lichte en krachtige motor gebruikt om door de kleinste zijstraatjes te navigeren.

Presentational photo

Motor en versnellingsbak

De SVARTPILEN 401 wordt aangedreven door een moderne eencilindermotor van 373 cc die opmerkelijk compact is. Met een koppel van 37 Nm van onderuit het toerentalbereik en een 6-versnellingsbak is dit de perfecte stadsmotor. De elektronische brandstofinjectie wordt geregeld door een ride-by-wire-systeem en levert goed doseerbare en verfijnde kracht. Met een piekvermogen van 32 kW (44 pk) is de SVARTPILEN toegankelijk voor een grote verscheidenheid aan berijders, terwijl de lichtgewicht constructie betekent dat de vermogen/gewichtsverhouding ook meer ervaren berijders zal aanspreken.
Frame

Frame

Het trellisframe vormt de kern van het karakter en de wendbaarheid van de SVARTPILEN 401. Het frame is vervaardigd van hoogwaardig chroom-molybdeenstaal met behulp van hydrogevormde buizen en robotlassen en is niet alleen sterk, maar ook licht van gewicht en zorgt voor een wendbare hantering en gedetailleerde terugkoppeling naar de berijder. Het frame is ontworpen met specifieke buigeigenschappen om in harmonie met de WP-vering samen te werken om zodoende een comfortabel en zelfverzekerd gevoel te bieden, in combinatie met een strakke draaicirkel voor gebruiksgemak in stedelijke omgevingen. Het geoptimaliseerde subframe werd met 40 mm verlengd voor meer comfort met een duopassagier.

PERSONALIZE YOUR SVARTPILEN

Rekluse Radius X Centrifugal Force Clutch Kit

Rekluse Radius X Centrifugal Force Clutch Kit€594,11

The latest generation of the Rekluse automatic clutch featuring EXP and TorqDrive ® technology.  This automatic clutch is installe…

Read More
Silencer bracket

Silencer bracket€78,47

Uncompromising look, without any annoying pillion footrests: Machined from high-strength aluminium Extremely light and torsion res…

Read More
Akrapovič "Slip-on Line"

Akrapovič "Slip-on Line"€594,11

Rich exhaust note Perfect workmanship Plug & Play assembly No new motor mapping required

Read More

Chassis

Presentational photo

Remmen

De SVARTPILEN 401 is uitgerust met hydraulische, volgens de hoogste normen gefabriceerde ByBre-remklauwen, die in combinatie met geperforeerde stalen schijven met 320 mm voor en 230 mm achter, garant staan voor controleerbaar en zelfverzekerd remvermogen. De SVARTPILEN 401 beschikt tevens over een geavanceerd Bosch ABS-systeem waardoor onder de meest uiteenlopende remomstandigheden maximale veiligheid wordt gegarandeerd.
Vering

Vering

De WP-vering van de SVARTPILEN 401 wordt geproduceerd volgens strenge normen, zodat topkwaliteit en vakmanschap gegarandeerd zijn. Aan de voorzijde heeft de motor een voorvork van 43 mm met open patroon, en achter is een progressieve vering direct verbonden met de achterbrug. De hoogwaardige componenten bieden een dynamisch rijgedrag dat ideaal is voor drukke stedelijke omgevingen.

Technical Specs

Engine

Cilinderinhoud
373 cm³
Vermogen in kW
32 kW
Bouwwijze
Eencilinder viertaktmotor
Boring
89 mm
Slag
60 mm
Starter
Elektrische starter
Smering
Drukcirculatiesmering met 2 oliepompen
Versnellingsbak
6 versnellingen
Koeling
Vloeistofkoeling
Koppeling
PASC™ antihopping-koppeling, mechanisch bediend
EMS
Bosch-EMS

Chassis

Bouwwijze frame
Chroom-molybdeen vakwerkbuizenframe, gepoedercoat
Voorvering
WP APEX 43
Achtervering
WP APEX Monoshock
Veerweg voor
142 mm
Veerweg achter
150 mm
Voorrem
Radiale, vast gemonteerde vierzuigerremklauw
Achterrem
Zwevend gemonteerde enkelzuigerremklauw
Diameter remschijf voor
300 mm
Diameter remschijf achter
230 mm
ABS
Bosch 9.1MB
Ketting
X-ring 5/8 x 1/4"
Balhoofdhoek
65 °
Bodemvrijheid
145 mm
Zithoogte
835 mm
Tankinhoud, ca.
9.5 l
Gewicht zonder brandstof
152 kg